YENİ VE DEVAM EDEN SERGİLER , KONSERLER





Sahaflar Beyoğlu'nda 28 Eylül 2010. Kadar Festival Devam Edecek.


FESTİVAL, TAKSİM GEZİ PARKI’NDA BAŞLADI

Beyoğlu’nu sahaf kokusu sardı

Kültür Servisi - Bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Beyoğlu Sahaf Festivali”, Taksim Gezi Parkı’nda önceki gün başladı. Festivale, Kadıköy, Moda, Sarıyer, Ortaköy, Beyazıt, Şişli ve Beyoğlu başta olmak üzere İstanbul’un birçok ilçesinden toplam 74 sahaf katılacak. Koleksiyonların, asırlık kitapların ve eserlerin Taksim Gezi Parkı’nda kurulan stantlarda yerini alacağı festivalde bu yıl bir de kitap müzayedesi yapılacak. Müzayede de 120 kitap satışa sunulacak. Festival 28 Eylül’e kadar sürecek. Ayrıca, standlar her gün saat 10.00 -24.00 arası açık olacak.

‘Sahaf hiç şaşmayan bir meydan saati gibidir’

Açılışa katılan Doğan Hızlan, festival için, “Bir yerde bir kitaba odaklandığınızda bir sahafa ihtiyacınız vardır. Sahaf hiç şaşmayan bir meydan saati gibidir. Bu festival gençlere sahafı anlatmak ve kitabı sevdirmek için çok önemli bir kültür hizmeti” diyor. Kartpostallardan sigaralıklara, siyah beyaz hatıra fotoğraflarından sinema afişlerine meraklısı için pek çok eser festival stantlarında satışa sunuluyor. Cumhuriyet öncesi ve ilk yıllarına ait hisse senetleri koleksiyonları, Osmanlı tapuları, noter evrakları da koleksiyoncuların ilgisini çekiyor. Eski çizgi romanlar raflardaki yerini alırken 1950’li yılların orijinal sinema afişleri, liderlerin imzalı evrakları, mektupları da festivalde sergileniyor.

1 yorum:

  1. Kitap seven okuyucularınız için tüm kitaplarını www.eeski.com üzerinden görebileceğiniz Eeski Sahaf'ı tanıtmak istedik. Uygun fiyatlı nadir kitapların bulunduğu www.eeski.com kitap severlerin hizmetinde. Sitenin kısa bir tanıtımını yayınlarsanız çok seviniriz.

    YanıtlaSil