YENİ VE DEVAM EDEN SERGİLER , KONSERLER





Belçikalı çizer Philippe Geluck'un "İstanbul'da Bir Kedi" başlıklı resim sergisi. İstanbul Fransız Kültür Merkezi 13-23 Ekim 2010





İstanbul Fransız Kültür Merkezi'nde Istanbulles Çizgi Roman Festivali kapsamında, 13-23 Ekim tarihleri arasında Belçikalı çizer Philippe Geluck'un "İstanbul'da Bir Kedi" başlıklı sergisi açılıyor. Bugün açılacak olan sergide sanatçının altmışa yakın belge, büyük boy çalışmalar, üç boyutlu yapıtlar ve orijinal çizimlerin yer alacağı bir sergiye ev sahipliği yapacak. Ayrıca sergi süresince dünyada ilk kez Chat’nın çizgi film görüntülerini de izlemek mümkün olacak.


Ünlü Belçikalı çizer Philippe Geluck, 1983 yılında, Belçika’daki Le Soir gazetesi için Le Chat (Kedi) çizgi roman karakterini yaratarak dünya çapında başarı kazandı. Birçok gazetede yayınlanan bu çizgi roman serisinin filozof ruhlu kedi karakteri, okuyuculara hayatın bazan pek de hoş olmayan, traji-komik gerçeklerini tek tek hatırlatmakta. Geluck'un birçok dile çevrilen çizgi roman albümleri tüm dünyada satılmakta. Belçikalı çizerin, 2010 Avrupa Kültür Başkenti ve kedileriyle tanışmasına İstanbul Fransız Kültür Merkezi evsahipliği yapacak.

http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=181710

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder